Home » Over Gerard

Over Gerard

Technische innovatie zit in mijn bloed

Op jonge leeftijd groeide hij al op met techniek. Via de diverse bedrijven van zijn vader, een autobedrijf, dealerbedrijf en schadeherstel, werd de techniek met de paplepel ingegoten. Gerard Klein de nr 1 Ebike Expert van Nederland , eigenaar van E-bike and More startte zijn ondernemerschap na overname van het schadeherstelbedrijf van zijn vader.

Het leiden van een eigen bedrijf was altijd al zijn doel. Het op de hoogte blijven van de nieuwe technologieën was altijd een must. In zijn hobby autosport heeft Gerard zijn kwaliteit van snel schakelen goed kunnen ontwikkelen. Je moest namelijk altijd vooruit kijken en voorbereid zijn op eventualiteiten. Hierin wist Gerard met gemak te improviseren om tot een bepaalde oplossing te komen.

In de tijd dat de schadeherstelbranche het moeilijk had, doordat er aan te veel verplichte  regels en eisen voldaan moest worden, besloot Gerard de automotive branche vaarwel te zeggen en een geheel ander pad te bewandelen. De E-bikes waren net in opkomst en is een een branche waar veel innovatie zit. Hij maakt het zijn uitdaging om een goede E-bike op de weg te zetten tegen een juiste prijs. Er is alleen meer dan een normale E-bike, namelijk de delivery bike. Dit product was nog niet heel bekend in de bezorg en bestel branche. Het in de markt zetten van de elektrische bestelfiets of elektrische bakfiets was best een uitdaging. Gerard merkt dat hier veel knowhow voor nodig is om deze fietsen goed te kunnen positioneren.

Innovatieve techniek voor de toekomst
Innovatie is iets wat Gerard aanspreekt en het liefst dagelijks mee bezig is met zijn producten. Het juiste frame met genoeg elektro power aan boord om op een schone manier bestellingen van medicijnen, poststukken, voedsel of wat dan ook in een stad snel rond te brengen leek hem wel wat.  Om je in deze markt te vestigen ben je constant bezig met het op de hoogte blijven van de laatste technische ontwikkelingen maar ook met de wettelijke ontwikkelingen.

Het bezoeken van speciale internationale branche beurzen geeft hem genoeg internationale contacten met leveranciers van elektronica, onderdelen en frames. Al doende leerde hij de do’s en dont’s, of te wel de tricks of the trade kennen.

Gerard Klein zit nu al vanaf de introductie van de E-bike in het vak en het bevalt hem uitstekend. Iedere dag is hij op zoek naar nieuwe uitdagingen in deze branche. De techniek ontwikkelt zicht razendsnel en dat betekent voor Gerard snel schakelen om de boot niet te missen. Dit doet hij moeiteloos. Hij geniet van de nieuwste trends en ontwikkelingen en zorgt dat hij deze informatie mee neemt in zijn producten en diensten om zo zijn marktaandeel te behouden.