Home » Uncategorized » Uit je stoel en hup op de fiets…..

Uit je stoel en hup op de fiets…..

11 november 2019 Uncategorized

 

Uit je stoel en hup op de fiets…

Vandaag de dag zijn we ons allemaal meer bewust van onze gezondheid en weten we dat meer bewegen goed voor ons is. En dan te bedenken dat werkend Nederland gemiddeld 9,8 uur per dag zit! Tijd om uit ze uit de stoel te krijgen en te laten bewegen.

 

Hoe krijg je dat voor elkaar? Nou door bijvoorbeeld je medewerkers te stimuleren op de fiets naar hun werk te gaan. Wat vaker naar het werk fietsen heeft zo zijn voordelen: het is gezond, je vermijdt files, je geniet van de natuur, je komt tot rust en het draagt bij aan een schoner milieu.
Afgelopen maand september was de ‘fiets naar je werk’ maand. Werkgevers doen er van alles aan om jouw als werknemer bewust te maken van een gezonde en vitale levensstijl. En dat is niet voor niets. Gezonde en fitte medewerkers zijn over het algemeen tevreden werknemers. En tevreden personeel levert een hogere arbeidsproductiviteit en minder ziekteverzuim.

De zakelijke leasefiets komt eraan
De e-bike doet volop zijn intrede en is niet meer een fiets voor de oudjes onder ons. Alle leeftijden maken er gebruik van. Terwijl de oude aantrekkelijke fietsregeling al jaren achter ons ligt en de regels voor de ‘fiets van de zaak’ de afgelopen jaren strenger zijn geworden, voert het kabinet nu een versoepeling door om mensen op de fiets te krijgen. Per 1 januari betalen fietsers die een fiets ter beschikking krijgen via hun werk, jaarlijks 7 procent bijtelling. Hierdoor is het voor je personeel aantrekkelijker geworden om een fiets van de zaak aan te schaffen. En als werkgever valt de administratieve rompslomp van kilometerregistratie met verrekening eigen bijdrage per medewerker weg.

Zoevend op de e-bike naar het werk
Met de zakelijke leasefiets is dat straks mogelijk. Ook een racefiets of citybike is een optie om binnen de nieuwe regeling aan te schaffen. Deze fiscale regeling maakt vanaf januari 2020 privégebruik van een bedrijfsfiets mogelijk.

Wat kun jij je medewerkers vertellen over “een fiets van de zaak”?
Ebike and More merkt vanuit zowel werkgevers als werknemers concrete interesse in de versoepelde regeling. Wij denken dat naarmate 1 januari dichterbij komt dit alleen maar zal toenemen. Wij denken zelfs dat werkgevers het zullen opnemen in hun arbeidsvoorwaardenpakket. Daarbij zijn we ervan overtuigd dat veel werkgevers zich nog onvoldoende hebben verdiept in deze regeling en dit pas gaan doen als hun werknemers ernaar gaan vragen. Het is goed om je als werkgever te laten informeren over de mogelijkheden van een leasefiets of een collectieve mogelijkheid in te richten zodat je jouw personeel een goed aanbod kunt doen.
1 januari zal niet ineens de bom losbarsten maar verwachten als leverancier van de e-bike en aanbieder van leasefietsen dat we voorbereid moeten zijn op een sterk toenemende vraag.

Contact
Wil je meer weten over de inhoud en mogelijkheden van  ‘de fiets van de zaak’?
Ik ben Gerard Klein | Ebike and More | E-bike expert en cargobike specialist. Al een aantal jaar zet ik mij in voor duurzame mobiliteit. Ik maak graag een afspraak om samen te kijken hoe je met jouw bedrijf invulling kunt geven aan de hernieuwde regels per 1 januari 2020.


ebikeandmore